• -
  • nl

Call us

Hospitalisatieverzekering

Bij een ziekenhuisopname kunnen de kosten voor de kamer, medische behandeling, geneesmiddelen en nabehandeling aanzienlijke uitgaven met zich meebrengen. De wettelijke ziektekostenverzekering, namelijk je ziekenfonds, mag dan wel een groot deel van de gezondheidszorg terugbetalen, dit is lang niet voldoende om alle belangrijke kosten te dekken. Vaak ligt de tussenkomst van het ziekenfonds ook een stuk lager dan verwacht.

Hans Verhaeghe
Wil je hier meer over weten?
Stel Hans een vraag

Hospitalisatieverzekering

Geen zorgen meer dankzij aanvullende hospitalisatieverzekering

Met een aanvullende hospitalisatieverzekering hoef je je niet druk te maken over de financiële gevolgen, omdat ze de kosten helemaal of gedeeltelijk betaalt die de patiënt normaal gezien zelf zou moeten betalen nadat de verplichte ziekteverzekering van het ziekenfonds is tussengekomen. Kortom, een hospitalisatieverzekering vermijdt dat je je eigen spaarcenten opsoupeert aan ziekenhuisfacturen, doktersrekeningen en medicijnen. De hospitalisatieverzekering vergoedt alle kosten van een opname in het ziekenhuis na aftrek van de franchise. Inbegrepen zijn:

  • De ziektekosten gedurende 1 maand voor ziekenhuisopname en 3 maanden erna;
  • 30 zware ziekten;
  • Onbeperkte, wereldwijde dekking;
  • Opname in de eendagskliniek;
  • Vrije keuze van arts en ziekenhuis.

Een hospitalisatieverzekering kan je individueel aangaan of via je werkgever afsluiten. Een collectieve verzekering, dus via de werkgever, biedt het voordeel dat je verzekerd bent zonder onderscheid op basis van leeftijd of gezondheid. De werkgever betaalt de premie bovendien zelfs deels of volledig. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.


De wachtpolis, uw bondgenoot voor het leven.

U hebt een bestaande hospitalisatieverzekering, maar u krijgt een groepsverzekering aangeboden:

  • Heeft de groepsverzekering sterke waarborgen: laat uw bestaande hospitalisatieverzekering aanpassen naar een wachtpolis. Op moment dat u geen groepsverzekering meer hebt, om gelijk welke reden, dan kan u direct terug uw vroegere hospitalisatieverzekering activeren met behoud van uw vroegere voorwaarden en instapleeftijd.
  • Uw groepsverzekering heeft minstens 2 maal terugbetaling riziv: Dat is zeker niet de beste polis, maar zorg ervoor dat uw wachtpolis een aanvulling doet op de waarborgen van deze groepsverzekering.
  • Uw groepsverzekering heeft maar minimum waarborgen: eerst goed bespreken met uw makelaar/adviseur om na te zien wat de beste optie is: toch omvormen naar wachtpolis of uw bestaande hospitalisatie behouden?


Gerelateerde verzekeringen

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Ik ben particulier
Ontdekken
Ik ben zelfstandig
Ontdekken
Ik heb een KMO
Ontdekken

Of lees interessante blogs

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?