• -
  • nl

Call us

Groepsverzekering aanvullend pensioen

Als werkgever kan je een groepsverzekering voor je werknemers afsluiten, in het voordeel van je personeel. Het is dé manier om je werknemers een aanvullend pensioen te laten opbouwen. Hiervoor dienen de werkgever en/of werknemer bijdragen te storten aan een pensioeninstelling. Dat kan een pensioenfonds of een verzekeringsonderneming (groepsverzekering) zijn. 95% kiest voor de laatste optie.

Anja Lahey
Wil je hier meer over weten?
Stel Anja een vraag

Groepsverzekering aanvullend pensioen

Hun spaargeld veilig belegd

De groepsverzekeraar beheert de betaalde premies na aftrek van kosten en investeert het in veilige beleggingen. Niet alleen hebben werknemers zo de garantie dat het gestorte bedrag niet verloren gaat, maar ook dat het geld niet verloren gaat in geval van een faillissement of ontslag. Bovendien is er een gegarandeerd rendement op de verworven reserves.

Elk bedrijf met werknemers kan een groepsverzekering opzetten. De premies die je hiervoor als werkgever betaalt, kan je voor een deel van de bedrijfsinkomsten aftrekken. De premies die de medewerkers betalen, kunnen ze in mindering brengen in hun personenbelasting. Voor beiden dus interessant!

Er bestaan twee soorten aanvullende pensioenplannen: vaste bijdragen en vaste prestaties. De meest voorkomende soort is ‘vaste bijdragen’. Dat betekent dat er elke maand een vast bedrag, meestal een bepaald percentage van je loon, in het fonds wordt gestort door jij en/of je werknemers. Het contract voor aanvullend pensioen wordt ten vroegste beëindigd op zestigjarige leeftijd en kan in één keer worden uitbetaald of op een periodieke basis, zoals maandelijks of jaarlijks.

Meer weten over groepsverzekering voor je werknemers? Neem dan vrijblijvend contact op.

Gerelateerde verzekeringen

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Ik ben particulier
Ontdekken
Ik ben zelfstandig
Ontdekken
Ik heb een KMO
Ontdekken

Of lees interessante blogs

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?