• -
 • nl

Call us

Brandverzekering Particulieren

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, beperkt een brandverzekering zich vaak niet enkel tot schade aan je woning door brand. Ze dekt vaak ook je burgerlijke aansprakelijkheid ten opzichte van derden. Kortom, de brandverzekering is een verzekering die je zal vergoeden voor materiële schade veroorzaakt aan je woning of inboedel.

Nico Vanderheere
Wil je hier meer over weten?
Stel Nico een vraag

Brandverzekering Particulieren

Wat wordt verzekerd door een brandverzekering?

De inhoud van een brandverzekering is grotendeels wettelijk bepaald. Er zijn drie soorten dekkingen in de brandverzekering:

 1. De basisdekkingen: dit zijn verplichte dekkingen die de materiële schade vergoeden die veroorzaakt worden door:
  • Brand
  • Ontploffing en implosie
  • Blikseminslag
  • Aanslagen en arbeidsconflicten
  • Hagel- of stormschade
  • Aanbotsen door dieren of transportmiddelen
  • Sneeuw- of ijsdruk op daken
  • Natuurrampen
 2. De aanvullende dekkingen: deze dekkingen vergoeden niet de schade zelf, maar wel andere kosten verbonden aan een schadegeval, zoals reddingskosten, kosten voor bewaring van inboedel tijdens herstellingswerken en sloop- en opruimkosten.
 3. Facultatieve dekkingen: je hebt de optie om naast je brandverzekering ook een aanvullende dekking te nemen tegen diefstal en vandalisme, onvoorziene kosten en nadelen die je oploopt door een schadegeval.

De premie van een brandverzekering hangt van verschillende factoren af. Betreft het je eigen woning of verhuur je deze aan iemand, hoeveel slaapkamers zijn er, uit welk materiaal bestaat het dak, enzoverder? Nee, het is niet wettelijk verplicht om een brandverzekering af te sluiten, maar er zijn vaak wel verplichtende omstandigheden. Als je bijvoorbeeld een hypothecaire lening aangaat, kan de bank je verplichten om een brandverzekering af te sluiten. Ook een verhuurder kan dit eisen van de huurder. Verder zijn we ervan overtuigd dat iedereen baat heeft bij een brandverzekering: een eigenaar om zijn eigendom te beschermen, een huurder om zijn inboedel te beschermen en zich in te dekken tegen mogelijk aansprakelijkheid.

QVH staat je graag met raad en daad bij!Gerelateerde verzekeringen

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Ik ben particulier
Ontdekken
Ik ben zelfstandig
Ontdekken
Ik heb een KMO
Ontdekken

Of lees interessante blogs

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?