• -
  • nl

Call us

Alle bouwplaatsrisico’s

Van plan om te bouwen of verbouwen? Een gebouw, een brug, een industrieel complex of zelfs een woonhuis optrekken, brengt veel risico’s met zich mee. De polis alle bouwplaatsrisico’s is een volledige verzekering die kan worden aangepast aan de behoeften van alle partijen: de bouwheer, aannemer, raadgevende ingenieurs en architecten.

Anja Lahey
Wil je hier meer over weten?
Stel Anja een vraag

Alle bouwplaatsrisico’s

Welke risico’s worden verzekerd?

Je kan je indekken op verschillende niveaus:

De verzekering alle bouwplaatsrisico’s biedt een dubbele waarborg: ze waarborgt immers de schade aan de verzekerde goederen (basiswaarborg) en de aansprakelijkheid met of zonder fout (facultatieve waarborg).

Stel dat een pas gemetste muur omvalt en de betonnen dekvloer beschadigt, of dat de centrale verwarmingsinstallatie van je woning bevriest en er hierdoor schade ontstaat aan de vloerbekleding, dan spreken we van schade aan je gebouw tijdens de werkzaamheden. Er kan echter ook schade veroorzaakt worden tijdens de onderhoudstermijn, bijvoorbeeld wanneer de douchekuip niet waterdicht werd uitgevoerd en je dit pas enkele maanden na ingebruikname vaststelt door afbladderende verf en golvend parket.

Je bent met deze polis ook beschermd tegen diefstal van bijvoorbeeld sanitair dat pas werd geïnstalleerd en schade aan derden, zoals een kraan die omvalt en de woning van de buurman beschadigt.

Er is facultatief geen aansprakelijkheid

Het grootste voordeel van de polis alle bouwplaatsrisico’s is dat er bij schade niet naar een aansprakelijke partij moet worden gezocht, indien de facultatieve waarborg wordt toegepast. De verzekering zal de schade aan de nieuwbouw of verbouwing vergoeden en deze niet op de betrokken partijen terugvorderen. Zo wordt voorkomen dat de werkzaamheden worden stilgelegd door de lang aanslepende juridische discussies tussen de betrokken partijen.

Met deze verzekering ben je gedekt gedurende de volledige bouwtermijn, gevolgd door een onderhoudstermijn die ingaat na voorlopige oplevering. Die varieert van 12 tot 24 maanden, afhankelijk van de onderhoudstermijn die je vooraf bepaalt. Zowel de (onder)aannemers als de bouwheer, architecten en raadgevende ingenieurs kunnen een verzekering alle bouwplaatsrisico’s afsluiten.

Vraag snel meer informatie aan over deze interessante polis bij QVH.


Gerelateerde verzekeringen

Bekijk ook onze andere verzekeringen

Ik ben particulier
Ontdekken
Ik ben zelfstandig
Ontdekken
Ik heb een KMO
Ontdekken

Of lees interessante blogs

Blijf op de hoogte

Ben je graag als eerste op de hoogte van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan hieronder in op onze nieuwsbrief.
naam 
voornaam 
email 
 Ja, ik ga akkoord met de privacy en algemene voorwaarden

All rights reserved - QVH - algemene voorwaarden - privacy policy - AssurMiFID
edit afsluiten
Vraag of afspraak?